REDO FÖR DANS

shortslinneCanon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Nu är jag redo. Shorts, leggings och ett illgrönt+svart linne. Har t.o.m. gröna strumpor för att matcha linnet, det ni! ;p

TISDAG – DANS PÅ NOR!

pelargoner Canon EOS 1000d / Canon 18-55mm

Det är hur varmt som helst ute just nu, 35 grader och solen ligger på som bara den! Det börjar även märkas av inomhus, för solen har legat på ett bra tag här på baksidan av huset. Lägenheten känns som en bastu!

Ska strax iväg och hämta Nisse på jobbet, så han hinner duscha och göra sig iordning inför dansen ikväll. Han hade tur och kunde följa med även denna gång :)

MYS MED KATTUNGAR

långhårig Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Har två små kattungar som ligger och myser i mitt knä just nu. De har sprungit omkring som två vildar här alldeles nyss, men nu tog visst orken slut ;)

- MARABOU CARIBBEAN -

choklad Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Nyheter är till för att provas! Nu har visserligen denna funnits ute ett tag, men det är inte förrän nu jag har hunnit med att köpa en :)

Banan och kokos. För mig som annars vill att banan ska ätas som de är, så var förväntningarna inte så stora. Men den var helt okej faktiskt! Lagom smak av allting. Kunde varit lite mer kokos kanske. Men helt okej choklad annars.

MIDSOMMARBLOMSTER

midsommarblomsterCanon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Är det något jag ska fota mycket i sommar, så är det blommor! Kan inte få nog av bilder som denna ovan. Kameran följer med överallt, så jag inte missar något! ;)

Ja, då var det måndag igen, en ny arbetsvecka har rullat igång och det blev en mjukstart med fyra timmars arbete. Lika bra att börja lugnt, resten av veckan skulle bli ganska tuff, så jag förbereder mig på att få jobba över en del.

Imorgon kväll är det dans igen, denna gång till Zlips, även det ett riktigt bra band! Längtar!

HEMMAKVÄLL

lila  Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Idag har det varit regn och solsken om vartannat. Vi kunde alltså sitta inne och kika på film med gott samvete!

Det är cruisingar lite överallt ikväll och Engmans Kapell spelar på Torön, men vi kände för en hemmakväll istället. Så vi har grillat och kikat på film, och även hunnit klämma i oss blåbärspaj ;) Nu blir det till att kika vidare på filmen!

TÄVLAR OM EN ÄNGLAPÅLLE

bild

Är med och tävlar om en av dessa Änglapållar hos Louise Vita Drömmar i samarbete med Jordgubbar Med Mjölk. Klicka HÄR för att tävla du med! Tävlingen avslutas den 10 juni klockan 20.00.

Bara att hålla tummarna nu då! :)

LÖRDAG FÖRMIDDAG

muggar Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Muggar från Miljögården, sjal från Kappahl.

God Morgon, eller kan man säga det när klockan är efter elva? ;)
Det satt bra med sovmorgon efter en veckas jobb. Känns som att jag knappt sovit på hela veckan!

Igår kom mamma ner och hälsade på en sväng.
Passade på att gå i affärer, hittade bland annat muggarna ovan. Alltid kul när man gör fynd!

TORSDAG FÖRMIDDAG – SNART HELG

ljuslykta Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Ljuslykta från Rusta.

Det känns som att jag inte alls haft tid för bloggen denna vecka. Det har varit fullt upp hela tiden, vi har inte ens varit hemma om kvällarna. Därför ska det bli skönt med en lugn kväll ikväll med inga måsten! Bara slappa.

Dansen i tisdags var riktigt bra. Även om det inte var så mycket folk som under högsäsong så var det rätt sorts folk. Bra stämning, bra musik och alla var på bra humör. Då är det kul! Nu vill jag ha tisdag igen ;)

Mmmm… Mat!

IMG_3838 Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Är man hungrig så är man! ;P

Idag har det blåst så man har trott att huset skulle blåsa bort nästan. Det var länge sedan jag såg så stora vågor på sjön som det har varit idag. Hoppas att det lugnar ner sig tills senare, så det går att sova inatt. Regnat i omgångar har det gjort också, men nu ikväll vill jag ha uppehåll, för ikväll ska det dansas! Premiär på Nor och Blender står för musiken. Kan bli en ganska bra kväll :)

KALVAR

kvigkalv tjurkalv Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

LÖRDAG FÖRMIDDAG - FRUKOST

frukost1 hallon Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Härligt med sovmorgon! Dock vaknade jag upp av att det blåser som sjutton, mindre kul. Soligt är det iallafall, så det är bara att hoppas på att det lugnar ner sig lite senare så det går att vara utomhus. Temperaturen stiger hela tiden och det gillas!

lizzy sepializzy sepia 2  Canon EOS 1000d / Canon 50mm f/1.8 II

CHOKLADBOLLAR

chokladbollar1 chokladbollar Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Lite lyx såhär på en fredag ;)

ÄNTLIGEN FREDAG!

tulina Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Tulina.

Sitter i solen och har det bra just nu. 25 grader varmt är inte helt fel! Dessutom är det fredag och jag har jobbat klart för denna vecka. Nu väntas två dagars ledighet och vad jag har hört så ska det bli lika fint i helgen också, härligt!

Var på personalmöte igår kväll inför sommaren, känns som att det kan bli en tuff sommar. Men har jag klarat det en sommar tidigare, så ska det gå denna sommar med. Lönekontot kommer att tacka mig ;) Mötet slutade vid 22.00 och jag var inte hemma förrän en halvtimme senare. Sedan skulle jag upp igen vid 04.00 för att åka iväg och jobba igen. Kan säga att det var ganska kämpigt att ta sig upp ur sängen!

2011-05-13

mugg Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

FREDAGEN DEN TRETTONDE

grönt gräs Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Fick en liten chock när jag loggade in på Bloglovin och såg att jag fått fem nya prenumeranter bara den senaste veckan. Roligt! Får se till att försöka uppdatera flitigt nu då, så ni inte tröttnar ;)

Under de tre åren jag bloggat via Blogger/Blogspot har det aldrig krånglat, men idag ser jag att mina två senaste inlägg som jag skrev igår är borta, hoppas att de kommer tillbaka. Har alltid varit nöjd tidigare och hoppas att det inte kommer att ändras nu. Läste på flera bloggar igår att det hade varit problem då också, men när jag loggade in på eftermiddagen såg allt ut som vanligt.

VÅRBRUKET ÄR IGÅNG

s-o vältar400 och casen  Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Traktorerna går för fullt här hemma nu. Vi har plöjt, harvat, kört gödning, sått och vältat. Än så länge bara på åkrarna närmast huset, men det ska bli regn i helgen och då är det skönt att få några åkrar helt klara på en gång. Sen är det bara att vänta på att det ska växa! :)

SNART GRÖNSKAR DET ÖVERALLT

1 Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

LIKA VARMT UTE SOM INNE

datorn pelargon Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

28 grader varmt inne och 28 grader varmt i solen ute. Det känns som att sitta i en bastu! Iochmed att vår lägenhet ligger i söderläge ligger solen på hela eftermiddagarna, vilket resulterar i att det blir nästan olidligt varmt framåt kvällssidan. Det är tur man kan öppna fönstren och vädra lite!

MÅNDAG KVÄLL

vitsippa Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Har haft besök av mamma och systers två barn idag. Som vanligt stod djuren i fokus och vi gjorde även en rundtur med bilen för att se på andra djur än de som finns på denna gård. Bland annat grisar och höns. Det enda Melissa saknade, som hon tjatade om var elefanter, men det var lite svårt för moster att fixa fram elefanter ;) Annars var hon riktigt nöjd, hon fick tillochmed åka traktor!

TILL SAUL?!

IMG_2545 Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Ett hus här i byn är till salu, men vad hände med stavningen? ;)

NYMÅLAT I KÖKET

köksstolar Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Idag kunde jag flytta in möblerna till köket igen. Målade stolarna en sista gång tidigare idag och nu på kvällssidan hade de torkat. Det blev en rejäl skillnad, till det bättre! Hela köket blev ljusare och jag är riktigt nöjd. Vad lite färg kan göra mycket :)

PLÖJNING I DET FINA VÄDRET

IMG_2433 IMG_2426 Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Kan inte få nog av dessa vackra vitsippor!

Har suttit och plöjt nu i några timmar, riktigt härligt i det här fina vädret! Gjorde klart nästan hela åkern, sen blev det slut på diesel i traktorn och då kände jag att det fick räcka ;)

Nu dags för middag ute i trädgården!

LÖRDAG KVÄLL

vitsippor Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Har målat som en tok hela dagen. Men nu börjar det närma sig slutet, äntligen. Börjar bli lite småless på den där penseln nu ;) Men fint blir det! Förhoppningsvis blir jag klar imorgon och kan ställa in möblerna igen då.

Längtar tills jag får se resultatet, allt är bättre än gröna köksmöbler! :)

RABARBER I MÄNGDER

rabarber Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II

Något vi har gott om på denna gård är rabarber. Buskarna är hur stora som helst redan och då har inte sommaren börjat än. Var ut och plockade mig en bunt tidigare, gjorde lite kräm, förberedde en paj och har även fryst in en del. Kräm med färsk rabarber är ju hur gott som helst! :)

Nu ska jag gå ut och fortsätta slipa på köksmöblerna, de kommer att få en makeover. Bilder kommer när jag är klar!

SOLNEDGÅNG

1 (4) Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Såhär såg det ut på sista april. Vackert!

FEMTE MAJ

1 Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II – Armband: Rusta Portmonnä: Nordljus

BIOPREMIÄR – FAST & FURIOUS 5

fast five 
När jag såg slutet av den fjärde filmen förstod jag redan då att det skulle komma en femte och igår blev det så dags att se den på bio. Vi är lite gammalmodiga av oss och går på bio, medan alla andra laddar hem ;)

Helt okej var den och den kommer garanterat hamna hemma i bokhyllan med resten av samlingen sen!

LJUSLYKTA

1 Canon EOS 1000d / Canon 50mm f/1.8 II – Ljuslykta från Mobackes.

EN LEDIG TISDAG

ringar Canon EOS 1000d / Canon 50mm f/1.8 II

Snön vräker ner utanför fönstret, det var alldeles vitt på backen imorse. Sådant väder får man räkna med i maj, så jag är inte ett dugg förvånad. Men lite tråkigt är det allt. Var och hälsade på korna för en liten stund sedan (se inlägget nedan) och då började det hagla tillochmed. Kändes som nålstick i ansiktet. Så då var det bara att vända om och gå in i värmen igen!

FOTOGRAFERING I KOHAGEN

första kalven4  Canon EOS 1000d / Canon 50mm f/1.8 II

Det är kul att se hur fort kalvarna växer, de börjar bli riktigt stora nu. Springer omkring och jagar varandra runt hela hagen mest hela tiden! :)

MÅNDAG IGEN

3 Canon EOS 1000d / Canon 50mm f/1.8 II

Då var det måndag igen! Är hur trött som helst efter en fullspäckad helg med alldeles för lite sömn. Vilken tur att jag är ledig imorgon igen ;)

BLÅ

3 Canon EOS 1000d / Canon 50mm f/1.8 II

ÄNTLIGEN!

960 två 960

Anledningen till att vi åkte ner till Uppsala igår var såklart att vi hade hittat en ny bil, och inte vilken bil som helst! Killen vi köpte bilen av funderade på att göra cab av den och då protesterade vi direkt. Man kan ju inte göra cab av en plommonlila 960 heller ;)

Endast 17.000 mil på mätaren och vi är supernöjda med hela bilen. Inte ens ett år efter olyckan har vi fått en likadan pärla igen. Vi har letat ganska länge och nu fick vi äntligen chansen!