{ Rabarber }

1

Jag blev förvånad över hur mycket rabarber som redan hade kommit upp på baksidan av huset.
Plockade med mig några stänger för att göra den allra första rabarberpajen för i år.

Nu på våren är de ju som godast och det är också på våren som jag brukar plocka
och frysa in så att jag kan göra paj och kräm till vintern.

3

Den tjusiga pajformen fick vi av svärmor för några år
sedan och i den har det gjorts många pajer.

När jag gör paj så är det smulpaj som gäller. Absolut godast i pajväg!

Smulpaj.

3dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
vaniljsocker
150g smör

Blanda ihop alla ingredienser och strö över rabarbern.
In i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

2

2 kommentarer:

Mirre sa...

Men oh så gott med rabarber

Linda sa...

Åh så gott
Kram Linda