Till jul gjorde jag saffransbiscotti och nu var det dags att prova en ny variant.
Nämligen med choklad och mandel.
Enligt receptet skulle det vara hasselnötter i,
men det fungerar lika bra med mandel.
Jag tillsatte även lite grovhackad choklad vilket gjorde skorporna lite sega och ännu godare!
4,8 dl vetemjöl
2 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
2,4 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
Mandel och Choklad
Vispa ihop ägg, socker och vaniljextrakt i en bunke. Mixa ihop de torra ingredienserna i en
annan bunke och rör sedan ihop de båda.
Dela degen i två delar och rulla ut till avlånga längder. Placera dem på en bakplåt med
bakplåtspapper, platta även till längderna lite då de jäser ut en del i ugnen.
Grädda i 180 grader i ca 20-25 minuter. Ta ut dem och skär i lämpliga bitar.
In med dem i ugnen igen i ca tio minuter.
Sedan är det bara att låta dem svalna och de är färdiga att ätas!
♡
Sådana här inlägg är perfekta att ha som utkast de dagar jag saknar inspiration.
Jag brukar göra iordning inlägg som jag sparar för senare publicering.
1 kommentar:
Så gott!
Skicka en kommentar