{ Cupcakesmunkar }

2

När jag såg receptet på dessa inne hos Made by Mary så sparade jag det kvickt för att kunna baka vid senare tillfälle.
Idag blev detta senare tillfälle och de har precis blivit klara.

Enkla att baka och supergoda! Och smeten var nästan ännu godare ;)

  5 6

Cupcakesmunkar, 20 st.

Ingredienser:

2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
250 gram smör
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 rumstempererade ägg
4 tsk mjölk
En nypa salt

2 cupcakesplåtar 

Rapsolja eller annan neutral olja till pensling av cupcakesplåtarna

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa upp smöret vitt och fluffigt och knäck därefter ner äggen, ett i taget,  i smörskålen. Låt varje ägg vispas in helt i smöret innan du tillsätter nästa ägg.

  Rör ihop de torra ingredienserna, blanda tillsammans med mjölken med den andra smeten och vispa kraftigt för hand i ca 1-2 minuter, eller tills smeten är len och fluffig. Pensla cupcakeplåten med rapsolja och fördela smeten, formarna ska vara fyllda till ungefär hälften med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.  

Låt cupcakesmunkarna svalna lite, de ska dock fortfarande vara varma, och lyft sedan upp dem från plåten med hjälp av en liten palettkniv. Rulla dem i socker och låt svalna helt på tallrik innan servering.

Recept lånat från Made by Mary.

♥  ♥  ♥

2 kommentarer:

Marie sa...

Ohh gott och fint du gjort om här inne

Marie sa...

Ohh så gott och så söta de är