{ Årets knäckkokning }




Knäckkokning stod på agendan igår. 

Det brukar vara det enda godis jag gör till jul, det går liksom inte att vara utan! 

Så jag tog fram den stora gjutjärnsgrytan och kokade mig en 
riktigt god smet. Det tar ju lite tid sedan när smeten kokat färdigt. Att pytsa
i den i de små formarna. 

Men det är så värt det när det är färdigt! 

Nu finns det ju trattar man kan köpa som underlättar, 
men jag kör med två skedar, fungerar bra det med. 







Knäck 


50g sötmandel
1,5 msk smör
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde


Blanda smör, socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull, 
eller som i mitt fall, gjutjärnsgryta. 

Koka och rör tills en droppe smet i kallt vatten 
kan formas till en kula. 

Blanda i mandeln och häll upp i formar.

1 kommentar:

Mirre sa...

Oh så gott, =D mums