Knäckkokning stod på agendan igår.
Det brukar vara det enda godis jag gör till jul, det går liksom inte att vara utan!
Så jag tog fram den stora gjutjärnsgrytan och kokade mig en
riktigt god smet. Det tar ju lite tid sedan när smeten kokat färdigt. Att pytsa
i den i de små formarna.
Men det är så värt det när det är färdigt!
Nu finns det ju trattar man kan köpa som underlättar,
men jag kör med två skedar, fungerar bra det med.
Knäck
50g sötmandel
1,5 msk smör
2 dl socker
2 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
Blanda smör, socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull,
eller som i mitt fall, gjutjärnsgryta.
Koka och rör tills en droppe smet i kallt vatten
kan formas till en kula.
Blanda i mandeln och häll upp i formar.
1 kommentar:
Oh så gott, =D mums
Skicka en kommentar