Då jag inte ville sova bort min lediga dag så bestämde jag mig för att
baka lite medan det fortfarande var mörkt ute.
Pepparkaksmuffins provade jag mig på och det blev väldigt lyckat.
Det doftade pepparkakor i hela köket sen!
Receptet hittade jag i tidningen Hembakat.
Pepparkaksmuffins.
100 g smör
1 msk färdigblandad pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
1 msk färdigblandad pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta
bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk
kanel.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt
smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt
ihop allt snabbt till en slät smet.
Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll
dem till 2/3.
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–16 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar