Istället för att stoppa alla blåbär i frysen så passade jag på att
baka dessa otroligt goda blåbärsmuffins.
De är enkla att sno ihop och doften som sprider sig i köket när de gräddas i
ugnen är underbar!
Just kombinationen blåbär och citron fungerar väldigt bra.
Den här gången gjorde jag dem lite större och då fick de alltså
vara lite längre i ugnen också.
Muffins.
200g smör eller margarin
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Rör fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Jag smaksatte med vaniljsocker.
Häll i vattnet.
Rör ner mjölet som du har blandat med bakpulver.
Blanda i blåbär och citronsaft.
Fördela smeten i formar.
Grädda mitt i ugnen, små formar 225 grader i ca 10 minuter,
stora 200 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att
känna om de är färdiga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar