Canon EOS 1000d / Canon 50mm 1.8 II
Vi har nästan aldrig fikabröd hemma, helt enkelt för att vi aldrig fikar själva bara sådär.
Men idag bakade jag ett gäng dumlekakor, de är så lämpliga att ha i frysen. Får man besök så är det
bara att plocka upp ett gäng och de tinar på kort tid.
Fast frågan är om de kommer att räcka speciellt länge? ;)
- - -
De är väldigt enkla att göra och vill ni testa så kommer receptet här:
1 dl socker
3 dl vetemjöl
200 g margarin
24 st Dumle
24 st Noblesse
Blanda socker, vetemjöl och margarin. Låt stå kallt en stund.
Gör en rulle av degen och skär i 24 delar. Lägg i aluminiumformar och tryck ner en dumle i varje.
Grädda på 200 grader i ca 10-12 minuter.
När du tagit ut dem ur ugnen lägger du på en skiva Noblesse som får smälta.
Sedan ställer du kakorna svalt så att chokladen stelnar igen.
♥ ♥ ♥
1 kommentar:
Ohh så goootttt
Skicka en kommentar