På vår lilla semester i helgen som var hittade jag små kakformar
som jag inte kunde låta bli att köpa.
Provbakade i dem igår, chokladkaka fick det bli!
Gillar att det är en liten grop i dem. De kan man fylla med grädde
och toppa med bär och kokos t.ex!
Chokladkaka.
♡ 3 dl socker
♡ 3 dl vetemjöl
♡ 2 tsk bakpulver
♡ 1 tsk vaniljsocker
♡ 2 msk kakao
♡ 150 g smör
♡ 2 ägg
♡ 3/4 dl mjölk
♡ 3/4 dl kokande vatten
Smör och ströbröd till formarna.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formarna.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Smält smöret. Vispa äggen lätt och blanda med mjölken.
Rör
ner äggblandningen i mjölblandningen, tillsammans med det smälta smöret.
Blanda till sist ner det kokande vattnet.
Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 40 minuter.
Häll smeten i formen och grädda kakan cirka 40 minuter.
Receptet hittade jag hos mittkok.expressen.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar