{ Kaka med hallon och röda vinbär }



Häromdagen slängde jag ihop en för mig ny kaka med hallon
och röda vinbär. Den liknade Pinocchiotårta fast utan grädde. Riktigt god blev den!

Lagom fluffig och med en härlig marängsmak.  




Den här går ju att variera och köra med vilka bär man vill. 

Kan tänka mig att den är god att servera med grädde eller glass
på sidan om, lite som en efterrätt.  




Bärkaka.

6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Bär att toppa kakan med
150g smör, kallt

Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ägg och socker med elvisp tills det är ljust och pösigt.
 
Blanda bakpulver och mjöl i en bunke.
Vänd ner vetemjölet i äggblandningen och rör hastigt ihop till en smet.
 
Lägg bakplåtspapper i en långpanna. 
 
Bred ut smeten i ett jämnt lager.
Strö över bären.
 
Hyvla smöret med en osthyvel och fördela över bär och kaksmet i ett jämnt lager.
 
Grädda bärkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna
innan du skär upp den i bitar.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Så snygga bilder, älskar rekvisitan och bakgrudnen!

Mirre sa...

Ohh mums så gott, och så fina de vart