{ Att bunkra upp }

2

Våra rabarberbuskar har växt grymt mycket de senaste veckorna och jag har nu börjat bunkra upp
inför vintern. Det är nu de är som godast, med mest smak. Senare under sommaren blir de lätt träiga och utan smak.

Jag brukar skära upp rabarbern i små bitar och lägga i mindre burkar som är lätta att ta fram
när man vill göra sig en paj eller kräm i vinter.

1 
Har ni några tips på något som är gott att
baka med rabarber så hojta gärna till!

5

Rabarberkräm

500g rabarber (ca 1 liter)
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl

Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten och socker.
Lägg i rabarbern och koka den mjuk, 3-4 minuter.

Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Häll i redningen
i en fin stråle, rör under tiden. Krämen ska sedan bara koka upp.

Häll upp den och strö över lite socker så att det inte bli skinn på ytan.

Inga kommentarer: