Knäck är som ett måste för mig till jul!
2 dl grädde
2 msk smör
2 dl ljus sirap
2 dl socker
Hackad mandel
Jag använder mig av en gammal gjutjärnsgryta som tål värme bra.
Sen kokar jag ihop allt utom mandeln på ganska låg värme tills det är färdigt.
Mandeln tillsätter jag när det kokat färdigt.
Det är viktigt att röra hela tiden. För att se att det är färdigt så gör
jag ett kulprov. Ta en liten sked med smet och doppa den i ett glas med vatten.
Går det att forma till en kula är knäcken klar.
Sedan är det bara att hälla knäcken i formar.
Jag använder mig av två skedar, en matsked och en tesked.
Knäcken förvarar jag sedan i en burk i kylen.
3 kommentarer:
MUMMMSSS
Å va gott! Har inte tänkt göra knäck men nu blev jag sugen på de. Kram
Så gott :D
Skicka en kommentar